Publicacions

Menú 2030. Transformar el menú para transformar el modelo alimentario
Menjadors Ecològics, 2020

És una guia pràctica realitzada per Menjadors ecològics amb el suport de la Fundació Daniel i Nina Carasso. Està pensada per a proporcionar tots els coneixements necessaris en el procés de transformació de les cuines col·lectives cap a un model més saludable i sostenible vinculat a les produccions locals agroecològiques. Es posa l’accent principalment en els elements clau per a transitar cap a un canvi de model: menú, fitxes tècniques, ràtios, equips i partida alimentària, la producció local, els circuits curts i la compra pública.

També pots sol·licitar la GUIA EN PAPER: Cost de l’enviament 7 €. Pagament per transferència a ES29 2085 8174 9703 3021 1741 | Concepte: nom del sol·licitant
Envia un correu a: info@menjadorsecologics.cat amb les teves dades (adreça postal) i el justificant de l’ingrés.

 

Guia de recomanacions per a selecció d’empresa de menjador escolar
Cerai, València, 2020

L’objectiu d’aquest document de treball és impulsar en els centres educatius un procés de transformació cap a menjadors escolars la base dels quals sigui una alimentació saludable i sostenible per a les persones, el territori i el planeta. Per a això, aquesta guia ens convida a reflexionar sobre: quin és el menjador que volem per al nostre centre?

Autoria: Nerea Álvarez amb el suport de Sarai Fariñas
Guia de recomanacions per a la selecció d'empresa de menjador escolar
Guia per a la transició de la restauració col·lectiva
Cerai, València, 2021

L’objectiu de l’estudi és demostrar la viabilitat dels menús saludables i sostenibles que aposten per la producció local, de temporada i ecològica. Es descriuen els factors i aspectes que han de tenir-se en compte per a realitzar una transformació dels menús escolars que s’ha demostrat possible. És un document que es dirigeix a dos actors clau en la restauració col·lectiva: les Administracions públiques i les empreses gestores de menjadors. 

Autoría: Nani Moré i Carles Soler (Menjadors Ecològics)
Laura Almodóvar i Ainhoa Moreno Moreno amb la colaboració de Xarxa Chef 2030
Coordinació: Pedro Lloret i Sarai Fariñas (CERAI)
Estudi realitzat por CERAI
Manual para comedores saludables y sostenibles Comisiones de comedor de primaria
CPAEN, Navarra, 2020

Aquest manual pretén ajudar a la Comissió de menjador en el procés de selecció, amb un resum del marc legislatiu i recomanacions nutricionals; però també incorporant criteris que garanteixin que es compleixin els valors dels menjadors saludables i sostenibles, és a dir, producció local, circuits curts, menús saludables i preu just.

Autoria: Nani Moré, Núria Casajuana i Izaskun Berasategi
Manual para comedores saludables y sostenibles
Guía de comidas saludables y sostenibles en familia
Guía de comidas saludables y sostenibles en familia
CPAEN, Navarra, 2020

És una guia pràctica per a aprendre a menjar a casa i complementar l’alimentació que nens i nenes reben a les escoles. Es tracta de conèixer els nutrients dels aliments i comprendre què és una alimentació saludable. Receptes, consells sobre com organitzar el rebost, la compra, la cuina o recomanacions per a conservar els aliments formen part d’aquesta guia, de lectura obligada per a les famílies

Autoria: Menjadors Ecològics
Coordinació: CPAEN