Coneix-nos

Assessoria tècnica especialitzada en les col·lectivitats saludables i sostenibles. Associació sense fins de lucre.

La nostra història

El 31 d’octubre de 2013, professionals de diferents àrees d’activitat fundem Menjadors ecològics, una associació sense fins de lucre amb l’objectiu de promoure la producció agroecològica local i els menjadors ecològics i de proximitat com a model saludable, sostenible i just.

La nostra experiència en el sector de les col·lectivitats ens va fer veure la necessitat de crear una assessoria tècnica especialitzada en les col·lectivitats per a recolzar en la transició del model, treballant principalment amb la producció, la cuina i les administracions públiques.

 

 

El nostre treball

El nostre treball consisteix a desenvolupar les estructures i les eines necessàries per a transitar cap a un sistema alimentari més saludable, sostenible i accessible, promovent una relació entre els agents implicats i el compromís amb la producció agroecològica local.

Les activitats de Menjadors Ecològics se centren en quatre eixos:

Estudis de viabilitat

Estudis adaptats en el territori per a garantir la transformació de les cuines i menús convencionals a menús saludables i sostenibles que promoguin aliments de producció ecològica, local i de temporada, sense incrementar el preu actual del menú.

Creació de xarxes

Suport a la creació de xarxes de productors i productores locals per a garantir el proveïment d’aliments a les cuines de col·lectivitats del territori, mitjançant circuits curts de comercialització que programin les necessitats de proveïment i pactin preus.

Suport i Formació

Suport i formació de professionals de cuina de col·lectivitats per a garantir la gestió, viabilitat i implementació de menús saludables i sostenibles en les seves cuines.

 

 

Incidència i Compra pública

Acompanyament i assessoria a les administracions públiques en els següents camps:

  • En les licitacions: Subministraments i serveis. Incorporació de criteris que promoguin els menús saludables i sostenibles (aliments de producció ecològica, local, de temporada i procedents de circuits curts), redacció de plecs, justificació econòmica del preu (partida alimentària), validació de ràtios i equips de cuina.
  • En els serveis de col·lectivitat de competència pública: Disseny de menús adaptats al potencial productiu del territori, anàlisi de costos del servei per a garantir preus justos en la producció (partida alimentària), ràtios i equips de cuina, configuració de les fitxes tècniques que conformen els menús, formació i assessoria al personal de cuina i gestió. Seguiment i suport tècnic en la implementació.

El nostre equip

Nani Moré

Nani Moré

Sòcia fundadora

Xef amb experiència en la gestió del servei de cuines saludables i sostenibles vinculades a les produccions agroecològiques locals, així com en consultoria i formació als equips de cuina. Guionista i directora del documental El plat o la vida (2012), 

Coautora del llibre Menú 2030. Transformar el menú para transformar el modelo alimentario.

Impulsora i membre de la xarxa Chef 2030.

Ashoka fellow 2021.

Carles Soler

Carles Soler

Soci fundador

Llicenciat en Veterinària amb experiència en recerca, consultoria i anàlisi de dades en l’àmbit de sobirania alimentària i polítiques alimentàries. Ha liderat estudis sobre restauració col·lectiva, menjadors escolars, obradors compartits o propietat de la terra.

Coautor del llibre Menú 2030. Transformar el menú para transformar el modelo alimentario.

També forma part de l’equip tècnic de la Revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas, i El Pa Sencer SCCL.

Esther Díaz

Esther Díaz

Equip tècnic

Diplomada en Ciències empresarials i Màster en Màrqueting, va reorientar la seva trajectòria professional en 2006, formant-se en coordinació de Projectes de Cooperació internacional en l’Institut Bioforce de Lió. Durant 10 anys va treballar amb ONGs en temes de seguretat alimentària i desenvolupament rural a Àfrica de l’oest i al sudest asiàtic. De tornada a Europa, va cursar un màster especialitzat en Innovacions i polítiques per una alimentació sostenible en la universitat SupAgro de Montpeller i va continuar treballant a França i a Espanya en l’àmbit de l’alimentació sostenible. En 2021 va treballar per a la Fundació Daniel i Nina Carasso.

Laura Almodóvar

Laura Almodóvar

Equip tècnic

Xef, entre fogons des dels 19 anys, especialitzada en col·lectivitats saludables i sostenibles. Tècnica superior en Direcció de cuina i Tècnica superior en Dietètica. Ha publicat al costat de Menjadors ecològics la Guia de compra pública per a menjadors escolars de València. Al costat de Nani Moré va realitzar les sessions de mentoring a les empreses de restauració col·lectiva compromeses amb el projecte Ecotira. També treballa en Cuinatur-Cuinaterra com a coordinadora tècnica en cuines de València i Castelló. És membre de la xarxa Chef 2030.

Núria Casajuana

Col·laboradora

La Troca serveis jurídics.

Web

Ainhoa Moreno

Col·laboradora

Nhoalab. Qualitat i seguretat alimentària sostenible.

Web

Xarxa Chef2030

Col·laboradors/es

Xarxa de cuiners i cuineres de col·lectivitats.

Web