

El concurs
Des de Menjadors Ecològics impulsem el concurs de xefs de cuines col·lectives amb l’objectiu de promoure dietes més saludables, sostenibles i apetibles en les col·lectivitats. Esperem que aquest certamen es converteixi en un espai de referència en el sector, per a posar en valor la professió de xef de col·lectivitats.
Com es va demostrar en la primera edició, el març de 2022, el sector de les col·lectivitats compta amb grans professionals amb capacitat de generar un receptari innovador que a més de potenciar el consum d’hortalisses de temporada i llegums, ecològiques i de proximitat, poden crear propostes gastronòmiques d’alt nivell per la seva combinació de colors, textures i sabors.
El concurs està obert a tots els professionals del sector en actiu: escoles, hospitals, residències, menjadors universitaris, menjadors laborals, etc.
Es realitzaran edicions en diferents comunitats autònomes, amb la finalitat de potenciar la riquesa i diversitat gastronòmica de cada zona geogràfica.
Ranking
Propostes gastronòmiques per a col·lectivitats saludables i sostenibles, ordenades per puntuació, amb un màxim de 100 punts.
Mongetes del Ganxet amb textures de calçots i romesco | Xavier Ferrer | Temporada de fred | Escola Primària | Catalunya | Puntuació: 85 | Descarregar fitxa
Bunyols de mongeta del carai i coliflor amb moniato | María José Sánchez | Temporada de fred | Escola Primària | Catalunya | Puntuació: 84 | Descarregar fitxa
Llenties amb poma i carabassa | Daniel Colilles | Temporada de fred | Escola Primària | Catalunya | Puntuació: 80 | Descarregar fitxa
Trinxat de mongetes | Xavier Palau | Temporada de fred | Escola Primària | Catalunya | Puntuació: 78 | Descarregar fitxa
Llenties Hortolanes | Julia Torres | Temporada de fred | Escola Primària | Catalunya | Puntuació: 76 | Descarregar fitxa
Coca de cigrons de l’Anoia amb brandada de carxofa i hortalisses | Manuel Giménez | Temporada de fred | Hospital | Catalunya | Puntuació: 74 | Descarregar fitxa
Edicions
El 26 de març, a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna Gràcia, va tenir lloc la final de la I edició del certamen Col·lectivitats Saludables i Sostenibles.
Des de Menjadors Ecològics volem agrair a totes les persones i entitats que han fet possible aquest concurs:
Gràcies a tots els productors i productores que omplen els nostres rebostos.
Gràcies a tots els xefs que han participat en el concurs i a tots els que no han participat, però executen un servei amb aquests principis.
Gràcies a l’Escola Superior d’Hostaleria Vedruna i a Scolarest Compass Group per obrir-nos les portes de l’escola i facilitar l’organització del concurs.
Gràcies al jurat d’usuaris: Teresa, Irene, Víctor, Naira, Guim, Lucía, Jimena, Miki i Juan Ramón.
Gràcies al jurat professional: Jordi Puig, Agència de Salut Pública de Catalunya, Agència de Salut Pública de Barcelona, Chef2030.
Gràcies a Bithabitat i Fundació Daniel i Nina Carasso per donar suport al concurs.
Consulta les bases d’aquesta edició
Ja estem cuinant l’edició de 2023. Molt aviat podràs trobar tota la informació aquí.