Formació i divulgació

A l’Associació oferim serveis enfocats a facilitar el canvi de menjador: assessorament integral dirigit a totes les parts implicades (des del camp al plat), auditories, cursos, tallers i xerrades.

Cursos

Cursos adreçats al personal del servei:

  • Curs de cuina ecològica i saludable, adreçat a cuiners i cuineres. Les verdures de temporada, tècniques culinàries, gramatges, organització, proteïnes vegetals i tot el que cal per elaborar un menú saludable.
  • Formació educadores/monitores per conèixer la producció, nutrició, cuina i acompanyament com a valors per educar i alimentar. Formació per a educadors/es i monitors/es de les escoles bressol o Primària.


Tallers

Els tallers que us proposem estan adreçats a diferents edats, ja que poden ser per a escoles o famílies. L’objectiu és sempre apropar els valors de la producció i l’alimentació saludables.

  • Tallers escolars per a CEIP: Les Hortalisses de Temporada; adaptat als cicles inicial, mitjà i superior de Primària. Aliments de km 0, alimentació ecològica i nutrició de qualitat.
  • Tallers de cuina saludable per a pares i mares.


Xerrades

Us detallem diferents propostes de xerrades que organitzem per donar a conèixer els valors dels menjadors ecològics.

  • Què és un menjador ecològic? Valors i preu d’un menjador ecològic
  • Presentació de l’associació Menjadors Ecològics. Podem tenir un menjador ecològic a la nostra escola?
  • Alimentació saludable
  • Xerrades informatives per a AMPA i professorat. Per a cada estació de l'any els aliments adequats a les necessitats del nostre cos.
  • Els aliments de proximitat i ecològics enfront dels aliments "convencionals"