El canvi de menjador

A l’hora de plantejar-nos un canvi de menjador són diverses les preguntes que ens podem fer, en aquest apartat us ajudem a trobar la resposta.

  • Vols tenir un menjador ecològic a la teva escola?

    Per tenir un menjador ecològic a la teva escola és molt important conèixer la visió i receptivitat de la comunitat educativa (AMPA, direcció de l’escola, equip educatiu, empresa gestora, administració pública...)
    L’associació pot ajudar-te a organitzar una xerrada o taller per despertar l'interès pels menjadors ecològics.
  • Podem tenir un menjador ecològic per el mateix preu?

    A l’Associació podem fer una diagnosi del teu servei de menjador actual. L’objectiu de la diagnosi és valorar la situació actual del servei de menjador de l’escola (normativa aplicable, personal del servei, proposta de menú, nombre d’usuaris, equipament, preu...). A partir d’aquesta informació us podrem fer una proposta adaptada a la realitat del centre per tenir un menjador ecològic sense que es produeixi un increment del cost actual.

  • Podem tenir un menjador ecològic sense canviar d’empresa?

    Entenent que l’empresa actual que ofereix el servei a l’escola pot tenir interès a fer el canvi, des de l’associació la podem assessorar (abastiment de productes ecològics, menús saludables, formació del personal cuina...).
    Si es tracta d’un servei autogestionat, us oferim els mateixos serveis. En cas contrari us podem ajudar a buscar altres empreses i a fer-ne el procés de selecció.
  • Quin és el potencial de tenir un menjador ecològic?

    Tenir un menjador ecològic és un primer pas per tal de conèixer els valors de l’alimentació saludable. A l’escola podem anar desenvolupant el potencial de tenir un menjador ecològic realitzant diverses activitats que involucrin tota la comunitat educativa.

    • Tenir un hort a l’escola.
    • Visitar els productors.
    • Donar a conèixer esmorzars i berenars saludables.
    • Treballar amb les famílies: tallers, activitats, xerrades…
    • Organitzar festes escolars saludables.
    • Organitzar extraescolars de cuina saludable.