Cuinant xarxes, Chef2020

23 gener 2018

CHEF2020. Cuinant xarxes per promoure, evolucionar y compartir en el canvi de model alimentari. Cuiners i cuineres de col·lectivitats i restauració.

13 de gener a Vilassar de Mar (Barcelona)

Actualment hi ha una tendència creixent per millorar els menjadors col·lectius amb la introducció de producte fresc, aliments ecològics i nous aliments com els cereals integrals.

¿Estem preparats a les cuines per assumir aquest canvis amb èxit? Es aquí on sentim que cal donar veu a la nostra feina, a la nostra professió. Parlem de canviar el model alimentari, parlem dels cuiners i cuineres.

Els Chef2020 som cuiners i cuineres professionals que treballem en projectes de referencia amb compra directe a productor, aliments ecològics, tècniques més saludables. Som a les col·lectivitats i a la restauració, serveis públics i privats, treballem amb cuines de 50 a 900 menús, junts en sumem 4.350 menús.

A molts de nosaltres aquest procés de canvi ens ha permès conèixer nous ingredients, crear noves receptes i canviar la manera de treballar. La xarxa es un espai per compartir i aprendre entre nosaltres però també volem ser part activa del canvi de model alimentari.

#CHEF2020, 26 cuiners i cuineres

Aragó: Néstor, Carme, José Luis y Belen / Catalunya: Julia, Isola, Marc, Maria Jose, Anna, Núria, Mariana, Kiku, Xavi, Nani, Xavier, Pep, Alejandra, Núria i Olinda / Madrid: Ainhoa/Andalusia: Leo/ Canàries: Javi y Felipe / Illes Balears: Ernesto/ Pamplona: Alejandro/ Galicia:Trini .

En aquesta primera jornada ens hem pogut conèixer entre nosaltres, compartir experiències, receptes però sobretot energia, no hi ha res millor que conèixer a gent motivada per la seva feina i per participar en la construcció d’aquesta xara.

Una jornada per compartir experiències i definir el treball conjunt

Els menjadors col·lectius en els seus inicis eren serveis públics però la tendència de privatització, empitjorat les condicions laborals i la qualitat dels aliments de la majoria de les cuines.

Documentar les nostres experiències ens permetrà tenir dades reals del sector a l’hora de treballar amb producte fresc, organitzar la cuina i fer possible un menú més saludable i sostenible. Com a professionals de les cuines analitzem les ràtios de cuina i neteja, fent un comparatiu dels nostres serveis i les ràtios del País Basc, 12h/100 menús.

És important definir les responsabilitats de la cuina i disposar del temps necessaris per garantir un servei de qualitat, en els processos de millora cal considerar per un igual totes les partides: alimentació, cuina i monitoratge.

Iniciem un treball intern per anar desenvolupant els temes que han sortit en aquesta primera trobada, una part important es el receptari de cuina. Volem tenir presencia a les xarxes socials per visibilitzar i posar en valor la nostra feina, serem a Instragram i Facebook.

En aquesta primera jornada vàrem iniciar els diàlegs de col·lectivitats, un espai per compartir experiències i coneixement, aquest cop ens van acompanyar, dues nutricionistes l’Ivanna i la Judit, un naturòpata l’Andreas. El treball d’una experiència amb dues mirades, cuina i nutrició, molt interessant!.

A l’hora de dinar vàrem gaudir d’un menú del Pere Carrió, restaurant Gat Blau.

Un plaer compartir amb tots els chef2020, seguim cuinant xarxes.

IMAG1752menu_dinarmenu_dinargrupIMAG1764